Sa constientizam efectele terapiei prin ras 🙂

Zambetul, rasul si buna dispozitie sunt importante pentru a avea o zi frumoasa si implicit o viata frumoasa.

Pe langa faptul ca ne ofera o dispozitie mai buna, rasul arde calorii, imbunatateste digestia, reduce stresul si ritmul alert al inimii.

Daca esti o persoana optimista, care priveste partea plina a paharului si care zambesti mult si des, cu siguranta vei fi mult mai ferita de bolile legate de stress.

Umorul este un mijloc de protectie si tratament, tocmai de aceea rasul reprezinta un bun mijloc de relaxare si de eliminare a unor tensiuni.

Atunci cand radem, organismul nostru secreta un hormon care stimuleaza activitatea inimii. Deci sa RADEM, RADEM, RADEM 🙂

Atunci cand razi, gandurile ti se opresc, mintea nu mai cleveteste, fiinta ta se exprima pe sine cu bucurie si ajungi sa fi in momentul prezent.

Un neurolog francez sustinea, intr-un studiu, ca un minut petrecut razand ofera organismului pana la 45 de minute de relaxare terapeutica. ”Rasul are un efect chiar mai puternic decat exercitiile fizice, deoarece rezultatele sale se prelungesc chiar si dupa ce activitatea inceteaza”, a explicat neurologul Henri Rubenstein.

Un alt francez, medic, care a studiat o perioada buna psihologia rasului, a ajuns la concluzia ca prin ras vasele de sange se largesc. Din punct de vedere al beneficiilor la nivel cardio-vascular, 20 de secunde de ras echivaleaza cu trei minute de mers rapid.

Glumele, discutiile amuzante cu prietenii, o intamplare hazlie, o comedie frumoasa, o melodie haioasa – toate acestea ne pot ajuta sa radem cu usurinta. Nu exista o metoda standard a terapiei prin ras.

Eu iti doresc sa te bucuri, sa zambesti si sa razi cu toata fiinta ta 🙂

Va pup,

Oana

WRITE A COMMENT