Un eveniment care a avut ca scop promovarea produselor și a producătorilor locali, dar și a tradițiilor și potențialului turistic al județului Bihor.

În perioada 28 Septembrie – 01 Octombrie 2017, orădenii au fost invitați să se bucure de bogățiile pe care le aduce cu el anotimpul toamnei, de produsele pe care producătorii agricoli din localități ale județului Bihor le-au expus pe standuri, dar și de programul artistic al numeroaselor ansambluri folclorice. Vizitatorii au avut ocazia să întâlnească meșteri și artiști populari, care au expus și oferit spre vânzare veșminte populare și obiecte folosite în diferite meșteșuguri.

Vizitatorii care au dorit să se aprovizioneze pentru iarnă au avut posibilitatea să cumpere, la preț de producător, fructe și legume de sezon, must, bulbi de lalele etc, dar și produse conservate.

Pentru a vedea și noi recolta îmbelșugată a toamnei, împreună cu Raluca Baintan , am făcut o plimbare în Cetatea Oradea.

Iată câțiva artiști și producători care ne-au atras atenția 😀 :

  • Mărioara Matiuța –  confecționează costume populare, ii tradiționale, traiste, zgărzi, țesături tradiționale toate realizate manual: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008723686658.

 

  • Radu Lazar Sculptor – un adevarat artist, care luminează , încântă privirea, mangâie sufletul şi amplifică iubirea: https://www.facebook.com/RaduLazarSculptor/.

 

  • Lavanda Land – o afacere de familie care reflectă dragostea pentru lavandă: https://www.facebook.com/Lavanda-Land-1431738010378548/.

 

  • Bocceluta cu Bucate – la tine acasă, direct din cămările țăranilor gospodari din Depresiunea Beiusului! Ne-au impresionat prin borcănașele lor cu bunătăți, plăcintele rulate, cornulețele cu liptar, coșuletele cu gem și nucă, dar și cu pitoancele proaspete de pădure: https://www.facebook.com/Bocceluta.

 

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare Crişana, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Primăriei Oradea.

 

Vă pup cu drag,

Oana

 

Photo: Raluca Baintan 

www. photoh-studio.com

WRITE A COMMENT