VIAŢA DE FAMILIE înseamnă pentru mine iubire infinită, încredere, respect şi prietenie adevărată. Consider că acestea reprezintă baza unei familii frumoase, fericite şi împlinite. Iar în momentele când intervin discuţii în contradictoriu, consider că prin înlăturarea egoului, prin înţelepciunea inimii, înţelegere şi comunicare ele pot fi depăşite. Egoismul, orgoliul, violenţa verbală, şantajul emoţional nu îşi au locul într-o familie. O familie presupune unitatea prin iubire necondiţionată.

Consider că familia atinge cote maxime de fericire, atunci când se întregeşte prin venirea pe lume a unui copilaş 🙂 . Este un sentiment de neegalat, este o adevarată binecuvantare, un dar preţios de la Dumnezeu, pe care orice familie ar trebui să îl aprecieze şi să se bucure mereu de el.

Pe drumul de părinte, consider că ai foarte multe de învăţat, tu de la copil şi copilul de la tine. Consider că el trebuie crescut şi educat în aşa manieră încât să ştie ce înseamnă iubirea şi bunătatea, ce este binele şi răul. Să îi umplem sufletul cu multă dragoste şi înţelepciune.

Noi, ca părinţi, avem responsabilitatea de a deveni, prin fapte concrete modele şi exemple pentru copilul nostru, să îl înzestrăm cu valori şi cu o viziune sănătoasă pentru a trăi o viaţă frumoasă când va fi adult. Nu e suficient doar să îi asiguram cele necesare din punct de vedere material, ci e nevoie să îi acordăm şi timpul, implicarea şi toată iubirea noastră. Pentru că, copilaşul simte, simte multe, mult mai multe decât noi credem sau ne putem imagina.

Cuvintele părinţilor au un mare efect asupra lui, aşadar să fim responsabili şi de ceea ce îi vorbim. Copilul vrea să simtă că părinţii îi sunt aproape, îl încurajează, îl susţin, îl implică în activităţi, îi sunt prieteni şi că au încredere în el. Iubiţi-vă, investiţi timp şi energie în familia voastră, creaţi-vă amintiri împreună, pentru că, acestea rămân veşnice.

Fi-ţi responsabili şi oferiţi sentimente, gânduri, cuvinte, fapte pozitive şi bune.

 

Vă pup,

Oana

 

Foto:  Gabi Dios Photography

 

 

 

 

 

 

WRITE A COMMENT