Am auzit o provocare într-una din zile la radio, în timp ce eram în maşină: „Să faci 100 de oameni fericiţi în 40 de zile!”. Cu siguranţă după cele 40 de zile te vei simţi mai împlinit sufleteşte, și mai fericit pentru că ceea ce oferi se va întoarce înmiit la tine! Viaţa mi-a demonstrat de fiecare dată că, cu cât am oferit mai mult (indiferent că a fost vorba doar de un gând, de o vorbă sau o faptă), cu atât am primit mai mult, când şi unde nici nu mă aşteptam.

Consider că bunătatea este o alegere, care provine din iubirea pentru oameni. Ea te face mai fericit, te împlineşte sufletește şi te apropie mai mult de divinitate. Să ai o inimă plină de bunătate este adevărata frumuseţe a omului! Iar atunci când gândeşti pozitiv, când eşti bun şi aduci bucurie în vieţile celor de lângă tine, te simţi cu adevărat minunat.

Mie, personal, îmi place să văd tot timpul ceea ce este mai bun în oameni, pentru că, toţi în străfundul sufletului nostru suntem buni.  Dar contează ceea ce facem, cum ne manifestăm aceasta bunătate! Aşadar, o oferim şi celor de langă noi? Lăsăm să iasă la iveală această bunătate proprie? Sau o lăsăm să zacă în noi, ținând-o doar pentru binele propriu, adânc îngropată în sinele întunecat? Eu zic să nu ne lăsăm bunătatea de care suntem în stare să aștepte până la Judecata de Apoi, ci să o împărtăşim cu cei de lângă noi, pentru că de accea Dumnezeu ne-a dat, ca să dăm şi noi, la rândul nostru. Asta însemnând că noi suntem de fapt, un instrument prin care se manifestă o dumnezeire, să îl lăsăm pe Dumnezeu să lucreze prin noi, nu să ne închidem în noi înșine punând lacăt pe bunătatea de care suntem în stare și care ar ajuta atât de mult pe cei din jur!

Nu contează dacă suntem buni în sinea noastră, dacă noi nu arătăm acest lucru prin fapte! Faptele contează, nu vorbele! Cel mai indicat lucru ar fi să oferim bunătate şi să fim dispuși să dăm o mână de ajutor celor de langă noi, fiindu-le de folos prin fapte concrete. Omul bun nu-ți promite în dar luna de pe cer, dar îți dăruiește tot ceea ce are el, tot ceea ce este el, tot ceea ce știe el.

Aşadar, pentru o viață sănătoasă și fericită, ideal ar fi să ne bucurăm de fiecare clipă, să fim recunoscători, să intenționăm binele atât în gând cât și prin fapte, oferind cu zâmbetul pe buze și în suflet! 🙂

„Cei răi pot avea noroc, însă doar cei buni pot fi fericiți.” — Alexandru Vlahuță

 

Vă pup,

Oana

 

 

FOTO: Alexandra Bella Photography

WRITE A COMMENT