Crăciunul este darul Cerului pentru noi! Este de fapt o stare de spirit, care se află în noi: liniştea, pacea, bucuria, iubirea și compasiunea! Pentru că ceea ce înseamnă cu adevărat Crăciunul, este miracolul naşterii lui Iisus, Fiul lui Dumnezeu, trimis aici, pe Pământ, din imensa dragoste pentru oameni a Tatălui Nostru Divin. Crăciunul înseamnă să ne deschidem inimile şi să îl primim pe Iisus Hristos în inimile noastre. Aşadar, să nu punem accent pe deschiderea cadourilor, cât pe deschiderea inimilor 🙂 !

Să privim Crăciunul, în primul rând, ca pe o sărbătoare spirituală, să nu ne focusăm doar pe mania cumpărăturilor, pregătirilor și a petrecerilor, ca să nu ratăm spiritul real al Crăciunului. Consider că darurile materiale sunt doar o simbolistică referitor la ceea ce contează cu adevărat! Să nu lăsăm dimensiunea spirituală a Crăciunului să fie sufocată de comerţ şi gastronomie (cumpărături în exces, mâncăruri din abundenţă, etc…)! Să nu ne îndreptăm atenţia doar asupra laturii materiale a sărbătorii, şi să nu uităm de partea spirituală care, de fapt, reprezintă esenţa acestei sărbători! Să fim conştienţi că este o perioadă în care avem ocazia să accesăm starea de puriate, înţelepciune şi să ne apropiem cât mai mult de Dumnezeu.

În ceea ce priveşte bradul – Se spune că este un pom al vieții datorită faptului că el rămâne verde tot timpul, simbolizându-l, astfel, pe Hristos, veșnic viu.  Obiceiul ca în vârful bradului de Crăciun să se așeze o stea se datorează simbolisticii stelei, cea care i-a călăuzit pe magi până la Betleem. Despre această stea se spune că aduce noroc și duce la îndeplinire dorințele.  Eu percep bradul şi ca pe o antenă, cu ajutorul căreia spiritul lui Moş Crăciun prinde frecvenţa casei fiecăruia – el ştie că acolo este aşteptat. Astfel, Moșul trece pe la fiecare căsuță și aduce tuturor ceea ce au nevoie pentru a-i umple de bucurie 😀 . 

Iar în ceea ce îl priveşte pe Moş Crăciun –  „El este moşul bun, care aduce daruri la copii, fapt inspirat din viaţa Sfântului Nicolae, care făcea daruri celor săraci. Pe de altă parte, obiceiul de a face daruri are şi un alt temei, acela că Magii au adus daruri la Naşterea Domnului: aur, smirnă şi tămâie. Moş Crăciun din tradiţia creştină nu seamănă aproape deloc cu cel pe care-l vedem astăzi, pretutindeni. Moşul era tainic, unic pentru toţi copiii, venea noaptea, în numele Domnului, ca să dăruiască. Nu îl vedeam pentru că, în fond, Moşul nici nu există ca atare, întrupat. Printr-un Moş Crăciun misterios putem induce unui copil ideea că lumea este o taină care trebuie descoperită, că dincolo de lumina reflectoarelor există ceva care nu poate fi decât simţit.” – https://doxologia.ro/puncte-de-vedere/ce-mai-ramas-din-craciunul-de-altadata.

În final, eu vă doresc ceea ce îmi doresc și mie – să păstrăm Spiritul Crăciunului mereu în inima noastră! Să fim mai buni, să dăruim, să avem în noi pacea, liniştea şi armonia… nu doar de Crăciun… ci în fiecare zi 🙂 ! 

 

 

Vă pup,

Oana

WRITE A COMMENT