În loc de jucării, oferă-i timp copilului tău! Pentru că timpul este cel mai preţios dar pe care îl poţi oferi! Acesta este ireversibil şi momentul prezent este cel care contează cu adevărat! Să nu ne petrecem timp cu lucruri care nu sunt tocmai necesare, nici cu gânduri din trecut dar nici cu proiecţii prea multe în viitor, pentru că ceea ce contează cu adevărat este momentul prezent. Clipa e AICI şi ACUM!

Din postura de părinte, consider că este esenţial să îţi aduni toată energia pe care o risipeşti în diferite direcţii şi să te bucuri de momentul prezent, să fii tu – în toată splendoarea ta, alături de comoara ta! Petrece timp cu copilul tău. Priveşte profund, până în sufletul său, să te conectezi la el şi la nevoile lui adevărate! Care sunt acelea? Nevoia de siguraţă şi de iubire! Copilul are nevoie de nădejde şi de curaj, de dragoste şi de protecţie pentru viaţă. El trebuie să primească dragoste pentru a putea-o dărui la rândul lui, mai departe. Dragoste, înţelegere, susţinere, compasiune şi respect: pentru omul care este menit să devină, pentru viitorul lui. Dragostea, siguranţa şi puterea pozitivă pe care o transmit părinţii sunt cu siguranţă hrană pentru viaţa copilului.

Copii sunt atât de puri, de frumoşi, de inocenţi, naturali şi autentici, încât dacă ne conectăm mai mult cu ei vom reînvăţa şi noi starea de spirit pe care am avut-o cândva; doar că, din cauza atâtor gânduri, am uitat de ea şi ne-am ancorat în alte frecvenţe – care mai de care, ale stării noastre inițiale. Şi uite-aşa ne-am îndepărtat noi, aşa zişii „oameni mari”, de la esenţa pură, de la viaţă, iubire şi de la speranţă.

Dar, hai să ne reîntoarcem la noi, cei puri, buni, fericiţi cu lucruri mici, iubitori, sinceri, autentici şi naturali, aşa cum am fost creaţi de Dumnezeu! Dacă am uitat cum să facem acest lucru, este atât de simplu să ne readucem aminte! Trebuie doar să petreci timp alături de copiii tăi, să simți ce simt ei. Doar bucură-te! Râzi cu toată inima împreună cu ei, iar acest lucru te va ajuta să îţi completezi propria devenire spirituală 🙂 .

Şi să nu uităm … „să fim copii pentru înc-o zi!”

 

Cu drag,

Oana

 

Foto: Pixelle

WRITE A COMMENT