Scopul evenimentului, Share my Closet – La troc, a fost acela de a încuraja tradiţia, portul popular românesc, conceptul de troc, mai exact, schimbul liber de produse sau servicii, fără intermediul banilor, aşa cum se obişnuia odinioară. Tot în cadrul acestui eveniment, am promovat şi un stil de viaţă natural, sănătos, indispensabil, de altfel, fără o alimentaţie sănătoasă. E imperativ să fim conştienţi de alegerile pe care le facem atunci când e vorba de ce, cum şi când mâncăm, astfel încât corpul nostru, mintea şi emoţiile noastre să fie mereu într-o armonie deplină, ceea ce ne va aduce necondiţionat, o stare de bine şi încredere de sine.

Sâmbătă, Maria Zamfirache, nutriţionist şi psiholog, ne-a surprins cu o reţetă deosebită, pe cât de delicioasă, pe atât de sănătoasă pentru tine şi întreaga ta familie: prăjitură cu mălai. Azi doresc să îţi prezint reţeta acestui adevărat deliciu:

  • Prajitura Mălai:
Ingrediente: 2 căni mălai (băneasa), 1 căna făină, 1 cană lapte crud de capră sau vacă, 100 gr brânză de vaci 3-4 lg ulei extravirgin floarea soarelui/măsline, 1 plic praf de copt cu sofran, 1 plic zahăr vanilat, coajă de lămâie răzuită 3-5 lg zahăr brun, 50 gr afine sau aronia sau merisoare şi 1 sau 2 ouă de casă!
Toate ingredientele se omogenizează cu mâna, cu degetele, cu grebla şi cu multă iubire ❤.
Consistenţa trebuie să fie un pic mai groasă ca la clătite.
Compoziţia se toarnă într-o tavă care a fost unsă cu unt, se dă la cuptor 30 min la 150 C.
Se poate consuma la mic dejun cu o cană de lapte prins de casă, ca desert sau  gustare.
Are calorii puţine.
Se serveşte cu bucurie!
 ____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________

Află mai multe sfaturi utile în ceea ce priveşte alimentaţia şi secretele unui stil de viaţă sănătos, natural şi echilibrat, de la Maria Zamfirache, nutriţionist şi psiholog, care vă aşteaptă într-un cadru de poveste, la casuţa Mariei de pe Calea Adevărului nr. 64, Oradea.

 

Cu drag,

Oana

 

 

Vestimentaţie: OMG Accesories-ERA Shopping PARK

Foto: Gabi Dios Photography

WRITE A COMMENT