Ştiai că prin ie, femeile se apropiau de Dumnezeu? Fiecare etapă parcursă în crearea unei ii, era însoţită de descântece vechi, de când pământul. Le făceau cu dragoste și pasiune. Totul era o venerare a Omului, a Naturii, a Pământului și Universului.

Ia ne este lăsată moștenire de strămoși, reprezintă o parte integrantă a istoriei neamului nostru şi fiecare model ne spune o poveste. Fiecare broderie cusută pe ie are o simbolistică aparte, pe alocuri pierdută în negura timpului, dominată de echilibru și perfecțiune. Modelele străvechi au fost purtate cu grijă, din generație în generație, păstrând astfel energia lor spirituală intactă.

Nici o ”muscă” nu este la întâmplare, totul se numără și se face încadrarea perfectă a modelului. Însuși cuvântul ”ie” este un cuvânt străvechi, pur dacic, reprezentând comuniunea omului cu divinitatea, frumusețea, într-un echilibru perfect. Pentru înaintașii noștri iile erau ținute de sărbătoare, iar purtându-le își împlineau sufletul, celebrând ceea ce era şi este în continuare, cu adevărat important.

Te invit să admiri minunata noastră moștenire adusă în prezent… la Ii Breaza, de Anda Manescu.

La atelierul din Breaza, iile se lucrează cu pasiune şi măiestrie, 100% manual, astfel încât istoria sa nu se piardă, iar tu să le porţi cu mândrie. Aici se lucrează modele autentice din zona Breaza, reprezentative pentru frumoasele tradiţii româneşti, aşa cum au fost ele transmise de către înaintaşii noştri.

100% Lucrate Manual

Fiecare articol vestimentar este lucrat şi cusut manual, cu dragoste şi pasiune, în atelierul din Breaza, Prahova.

Livrare Rapida

După confirmarea comenzii, aceasta iţi va fi livrată prin curierat, în cel mai scurt timp, oriunde te-ai afla.

Poţi comanda aici: www.iibreaza.ro

Eveniment Share my Closet, la Troc!

Tu ai auzit de Terapia prin cusătură?

Cusătura și lucrul manual, în general, reprezintă o artă, care liniștește sufletul și relaxează mintea, dar și o metodă de exprimare la care multi oameni (în general femei) tind să se întoarcă.

Cusătura este una dintre cele mai vechi forme de exprimare. Înainte de litere și cifre au fost formele pictate, ce spuneau povești interensate, înglobând un mister aparte.

Pentru fiecare, o clipă de relaxare înseamnă mult, iar cusătura te rupe de rutina zilnică și te transpune în altă lume, o lume unde formele prind viață și spun povești.

Cusătura, de la goblen şi până la lucrul pe pânză, a fost mult timp, principala formă de terapie și exprimare pentru femei.

Mai multe detalii referitoare atât la această terapie, cât şi la IA de la Breaza, îţi oferă – Anda Mănescu.

 

Cu drag,

Oana

 

 

Vestimentaţie: Ii Breaza de Anda Manescu

Locaţie: Căsuţa Mariei, Calea Adevărului nr. 64, Oradea, Cabinet Maria Zamfirache

Foto: Gabi Dios Photography

WRITE A COMMENT