Contemplă stelele de pe cerul nopţii, pune-te la unison pentru câteva momente, cu lumina şi cu miracolul existenţei lor. Focalizează-ţi atenţia asupra spaţiului de dincolo de stele, încearcă să conştientizezi energia şi infinitul care se află deasupra şi dincolo de noi.

De curând, mă găsesc fascinată de tainele cerului, de frumuseţea planetelor, a stelelor şi de imensitatea Universului. Motiv pentru care, împreună cu soţul meu şi băieţelul nostru, am vizitat unul dintre cele mai performante puncte de observare a spaţiului cosmic din ţară – Observatorul Astronomic din Cluj. Aici, Mircea Liviu, pasionatul cercetător astronomic, ne-a dezvăluit câteva din tainele Universului, ne-a răspuns la curiozităţi din domeniul astronomiei şi ne-a ajutat să observăm cerul mai de aproape, cu ajutorul telescoapelor.

“Universul a fost creat, eu merg pe varianta creaţionistă, în sensul că există un Creator şi o evoluţie controlată. A existat o evoluţie, indiscutabil, dar o evoluţie controlată de creator. Au necesitat un anumit timp acele şapte zile biblice. Imensitatea şi frumuseţea aceasta a Universului merită orice efort. Chiar şi de pe poziţii de amatori merită o înclinare aparte acest domeniu, pentru că niciun efort pentru om nu este prea greu sau prea inaccesibil ca să se apropie de Creator. Nu sunt un mare creştin, sunt un păcătos ordinar, dar cel puţin la început am urmărit şi chestia asta, să accesez şi din punct de vedere mistic zona asta atât de raţională, atât de rigidă, a ştiinţelor exacte”- Liviu Mircea.  – https://www.ziardecluj.ro

Observatorul se află în Cluj, pe strada Cireşilor nr.19.

Pentru programări sau detalii suplimentare, poţi suna la numărul de telefon 0264.594.592

Persoana de contact: Liviu Mircea

 

Cu drag,

Oana

WRITE A COMMENT