Parcurgem o perioada stranie, in care majoritatea locurilor publice sau private de relaxare si joaca, sunt inchise sau restrictionate, situatie impartasita de curand, din motive mai mult sau mai putin obiective si de crese, gradinite si scoli. Multi dintre noi am sacrificat, inca de la debutul pandemiei, intanirile cu prietenii, aniversari sau vacante, in contextul distantarii sociale si al masurilor de preventive impuse, insa ceea ce nu ar trebui sa sacrificam niciodata este fericirea si buna dispozitie a copiilor nostri. Din aceste considerente si odata cu venirea temperaturilor mai scazute, am cautat alternative de petrecere a timpului liber, afara din casa, in familie, iar in ultima duminica din octombrie, am avut placerea de a deschide o usa spre o adevarata oaza de relaxare si voie buna, atat pentru mine si sotul meu, dar mai ales pentru copilasul nostru. Este vorba de Salina Respiro, cea mai mare Salina Artificiala terapeutica din Sud-Estul Europei, amenajata si dotata ca loc de joaca pentru copiii cu varste intre 1 si 10 ani, dar si ca loc de relaxare pentru cei mari. Salina Respiro este un complex de patru încaperi in sare, cu dotari si scopuri terapeutice diferite, dupa cum urmeaza: Salina Copiilor, Piramida, Salina Ying si Salina Yang.

Asadar, este recomandata atat pentru cei mici, care o data ce i-au pasit pragul, cu greu ii mai poti duce acasa, dar si pentru cei mari, care se pot relaxa si se pot detasa de agitatia de zi cu zi, pentru cel putin 45-50 de minute, timpul recomandat pentru o sedinta in salina.

Noi am ramas placut impresionati de acest concept, dovada fiind si faptul ca am inceput sa mergem constant in ultima luna, iar baietelul nostru este extrem de incantat,  fiecare vizita fiind o combinatie perfecta intre timpul de calitate, petrecut alaturi de familie si beneficiile terapeurice ale salinei.

Bine, bine, dar probabil te intrebi daca este sigur sa mergi intr-o astfel de locatie, alaturi de copilul tau, in aceasta perioada? Raspunsul este, Da! Iata si de ce:

– Salina Respiro aduce împreună tonele de sare de la Dej, miile de cărămizi de sare roz de Himalaya, importată direct din Pakistan, cantități mari de sare necontaminată, potrivită pentru relaxare si încărcarea cu „vitaminele aerului”, adică cu ioni negativi;

– in salina creata artificial, temperatura si umiditatea sunt perfect controlate, iar eliberarea aerosolilor salini creaza un mediu steril, fara microbi si alergeni, foarte benefic din punct din vedere terapeutic pentru organismul nostru;

– un alt beneficiu major al salinoterapiei este stimularea sistemului imunitar; astfel, pe termen lung, această terapie tonifică organismul şi îl protejează de infecţii;

Potrivit specialiştilor, calităţile terapeutice ale aerului din salina se datorează în mare parte aerosolilor. Ei sunt alcătuiţi din particule foarte fine de minerale cu efect curativ, care plutesc în aer, fiind uşor de inhalat până la nivelul plămânilor. Sursa aerosolilor din saline sunt chiar pereţii de sare.
Pentru ca salinoterapia să fie eficientă şi pentru ca rezultatele să se menţină pe termen lung, se recomandă expunerea la atmosfera din salină timp de 40-50 de minute pe zi, în cure de minimum două săptămâni. Cura poate fi repetată la fiecare şase luni sau ori de câte ori este necesar.

Prin urmare, te invit sa descoperi chiar tu avantajele si beneficiile acestui minunat loc, fie ca e vorba de sedinte terapeutice de relaxare in Piramida, sau de jocuri si voie buna alaturi de cei mici, in Piramida Copiilor, de luni pana vineri intre orele 11:00 si 20:00, dar si sambata si duminica, in intervalul orar 10:00-15:00, aici: Strada Carmel, nr. 42, Sînmartin, Bihor, Romania.

Telefon: 0770 144 200

Facebook: https://www.facebook.com/SalinaRespiro.Ro/

Site: www.salinarespiro.ro 

 

WRITE A COMMENT