Ai îmbrăţişat vreodată un copac?

Ştiai că… îmbrăţişarea copacilor a fost validată din punct de vedere ştiinţific, ca fiind benefică pentru sănătate? Mai mult, cercetarile au arătat că nici măcar nu trebuie să atingi copacul pentru a te simţi mai bine, trebuie doar să fii în vecinatatea lui pentru a te bucura de efectul benefic al naturii.

Prima data când am văzut pe cineva făcând acest lucru, cu mulţi ani în urmă, mi-am pus un semn mareee de întrebare! În timp, am realizat şi am experimentat beneficiile pe care ţi le aduce faptul că petreci timp în natură, îmbrăţişezi un copac sau pur şi simplu stai în preajma acestuia.

Referitor la importanţa copacilor, zilele trecute am văzut o imagine care mi-a captat atenţia şi am citit un articol care oferă câteva informaţii bine de ştiut. Iată aici:

 

 

Nu putini au simtit nevoia sa se aseze la radacina unui copac ca sa-si traga sufletul sau sa se sprijine, cu spatele, macar si pentru cateva minute, de un arbore, pentru a mai prinde puteri. Acestea sunt doar mosteniri ancestrale pe care cei mai multi le fac inconstient dar care, la baza, au o legatura puternica cu energia emisa de fiecare copac in parte. Pentru ca fiecare pom emite un anumit gen de energie si la anumite intensitati, in functie nu doar de orele zilei ci si de anotimp.

 

Copacii sunt de doua tipuri:

1.cei care furnizeaza energie organelor slabite;

2. cei care absorb energiile negative dintru corp, curatind zonele bolnave si pregatindu-le pentru un circuit energetic sanatos, respectiv pentru o incarcare noua cu energie.

Din punct de vedere clinic, se asociază diversele boli umane cu energiile circulatorii prin trunchiurile copacilor.

 

Astfel:

-Bolile de oase si de articulatii, dereglarile urinare si anale, pot fi ameliorate si tratate in preajma copacilor ale caror frunze au culoarea rosie;

-Bolile intestinelor gros si subtire, precum si afectiunile organelor genitale, pot fi tratate in preajma copacilor cu frunze sau flori caramizii, in special toamna si primavara;

-Bolile de rinichi, stomac, duoden, pancreas, ficat, splina, vezica biliara si afectiuni ale coloanei cerebrale isi gasesc ameliorarea in preajma copacilor cu frunze si flori galbene;

-Pentru tratarea bolilor de plamini, de inima, a glandelor mamare si a timusului, sunt recomandati copacii incarcati cu verde. Acesta e si motivul principal pentru care multi medici le recomanda pacientilor lor concedii in zone muntoase, unde brazii functioneaza ca adevarate sisteme naturale de tratament.

 

Când şi ce arbori să îmbrăţişăm:

• Pinul şi toate celelalte conifere au o energie activa permanentă. Sunt capabile să preia depresia, anihilează şocul psihico-emoţional al omului.

• Mestecănul are o perioadă activă între orele 4.00 şi 8.00, iar între orele 2.00 şi 3.00 se află în pauză. Mestecănul are un efect calmant, relaxant, liniştitor, absoarbe stresul, ne ajută să depăşim stările de şoc, să ne împăcăm cu noi înşine şi cu ceilalţi, lăsând să izvorască iubirea şi bunătatea.

• Stejarul are cea mai activă perioada între orele 21.00 şi 3.00. Energia stejarului este puternică, atotstăpânitoare, scrie esoteric.ro, şi nu te poţi apropia oricum. Cei ce sunt iritaţi, plini de nervi, ar face mai bine să nu se apropie de un stejar. În prima etapă este nevoie de energia unui plop tremurător sau a unui arin, pentru a scăpa de starea de nervi şi, abia după aceea, ne putem apropia şi de stejar, pentru a beneficia de aportul energiei sale.

• Fagul ne ajută să ne vedem într-o lumină mai bună şi să ne câştigăm încrederea în noi.

• Bradul ajută eficient să ne regăsim respiraţia profundă şi diminuează ravagiile provocate de emoţiile nestăpânite.

• Frasinul înregistrează un maxim al activităţii între orele 10.00 şi 12.00. Acest copac purifică foarte bine câmpul energetic uman şi redresează şi psihicul. În apropierea unui frasin este recomandabil să medităm.

• Teiul este activ între orele 1.00 şi 5.00. Senzaţia pe care o dă energia teiului este de căldură şi pace.

• Salcia este activă între 17.00 şi 20.00. Energia salciei este moale, calmantă, relaxantă, capabilă să refacă organismul ce revine în contact cu energia ei. În preajma salciei trec senzaţiile de furie şi oboseală. Salcia este capabilă să ne scape de durerile de cap şi să readucă armonia în întregul organism.

• Plopul este activ între 14.00 şi 17.00. Dacă îmbrăţişăm plopul pentru câteva minute, scăpăm de oboseală. Dar nu este bine să exageram, căci se produce un retur al energiei, ceea ce dă senzaţia de ameţeală.

Pieptănul de lemn

În timpuri străvechi, pieptenii erau făcuţi exclusiv din lemn, tocmai pentru că se credea că energia copacului din care provine lemnul trece, prin păr, la persoana care îl foloseşte. Pieptănatul zilnic dimineaţa şi umezirea părului cu apă era un ritual de purificare şi înnoire a caracterului în vechime, iar efectele pieptănului de lemn au fost intens studiate de medicul rus Dmitri Dorogov. Dacă omul este lipsit de susţinere, de echilibru, trebuie să aleagă un copac care are un exces de energie – plop, pin, nuc. Dacă vă simţiţi obosit, adresaţi-vă pentru ajutor copacilor care vă umplu de energie – stejar, arţar, mesteacăn.

Sursa: caplimpede.ro si revistasufletului.net

 

 

Cu drag,

Oana

WRITE A COMMENT