Călătoriile îți sunt de folos atât din punct de vedere fizic cât și mental și spiritual. Atunci când călătorești și schimbi locul, îi oferi o nouă vigoare minții, spiritului și fizicului tău. O minte atinsă de o nouă experiență nu se poate întoarce niciodată la vechiile ei dimensiuni.
Cum pot călătoriile să contribuie la starea ta de bine?
Atunci când ești într-un mediu nou și necunoscut îți sunt activate toate simțurile iar activitatea cerebrală îți este stimulată. Mersul pe jos, plimbările în aer liber îți cresc nivelul de vitamina D și de serotonină din corp, contribuind la menținerea unei bune forme fizice și a sănătății cardiovasculare.
În aceste momente când ieși din rutina ta zilnică și îti oferi un strop de aventură și de explorare, corpul tău secretă endorfină și dopamină, hormoni care te ajută să îți cobori nivelul de cortizol, mai exact, devii mai puțin stresat. Călătoriile alungă stresul.
Atunci când călătorești, când explorezi locuri noi, întâlnirea cu culturi și stiluri de viață diferite, cu oameni cu credințe diferite de ale tale, îți stimulează creativitatea, gândirea inovatoare și te pot inspira cu idei și perspective noi. Călătoriile îți sporesc creativitatea și îți îmbunătățesc cultura generală.
Călătoriile pot combate simptome ale depresiei și anxietății. Drumețiile, plimbările, descoperirea de noi locații, relaxarea pe o plajă sau în vârf de munte, pot să contribuie la starea de bine, având efect calmant și revitalizant asupra minții și a corpului.
Călătorind împreună cu familia și cu oameni dragi, vei crea experiențe și amintiri comune care contribuie la consolidarea relațiilor. Noi, de exemplu, mereu călătorim împreună cu cei trei copilași ai noștri și deseori suntem întrebați cum e să călătorești cu 3 copii mici. Răspunsul obiectiv este că atât eu cât și soțul meu am fost mereu niște împătimiți ai călătoriilor, insuflându-le și copiilor noștri aceleași pasiuni și obiceiuri. Având în vedere că la această vârstă, ei învață prin comparație și asociere, și-au însușit aceast stil dinamic, devenind un lucru firesc și pentru ei.
Dacă îți place și te regăsești, O CĂLĂTORIE POATE FI PRECUM O TERAPIE, iar dacă ai deschiderea să vezi astfel, fiecare călătorie poate fi o experiență transformatoare. Noi oamenii, găsim mereu ceea ce căutăm. Cu cât călătorești mai mult și vezi mai mult din această lume minunată, cu atât realizezi cât ești de mic într-o lume atât de mare, iar acest aspect te face să fi mai uman, mai smerit și mai deschis spre tot ceea ce înseamnă viața.
Călătoriile îți oferă oportunitatea de a vedea lumea din perspective diferite, ceea ce poate contribui la dezvoltarea conștiinței, a empatiei și la o mai bună înțelegere a diversității umane și a vieții.
Trăiește frumos, călătorește, iubește și asta te îmbogățește!
Cu drag,
Oana 🙂