DARUL SĂNĂTĂȚII MĂ MENȚINE ÎN VIAȚĂ

Sănătatea este darul pe care ni-l oferă viața, zi de zi, în mod constant, și este cea mai mare comoară pe care o deținem. Când îi conștientizezi importanța, că fără de ea nu putem face nimic, vedem altfel lucrurile. Vedem totul din altă perspectivă. Astfel apreciem viața și fiecare clipă la adevărata ei valoare. Pentru că clipa din prezent este unică, ea nu se mai întoarce… așa că, ce bine ar fi să o folosesc la potențialul ei maxim? Să scot maximul din fiecare moment?

Pentru că fiecare zi este un DAR de la Dumnezeu, dar pe care noi l-am primit. Și totuși, noi ce oferim la rândul nostru? Cum avem grijă de NOI în primul rând, și cum putem avea grijă de cei dragi ai noștri?

Suntem atât de obișnuiți cu starea de bine, atât de nerecunoscători, și credem că ni se cuvine totul, că starea de sănătate este ceva atât de firesc ce ne aparține automat, și de multe ori nu mai știm să mulțumim pentru acest dar, darul sănătății. Uneori nu facem nimic pentru a ne cultiva sănătatea și considerăm că ne aparține în mod direct, și că este ceva normal să ne simțim bine. Iar singurele momente când ne aducem aminte de ea este, în unele cazuri, atunci când o pierdem. Atunci realizăm că fără sănătate defapt nu avem nimic. Chiar și la o simplă răceală , singurul lucru pe care ni-l dorim în acel moment este să ne facem bine, să fim pur și simplu bine, să avem din nou starea inițială de sănătate, starea de bine.

Eu simt nevoia de multe ori în timpul zilei să mulțumesc pentru DARUL SĂNĂTĂȚII.

Și, pe măsură ce mulțumesc, îmi conștientizez mult mai bine corpul propriu. Iar starea-mi de sănătate mi-o simt tot mai bună atunci când mulțumesc pentru ea, pur și simplu mă simt mai bine.

Acest dar al sănătății este unul cu care suntem atât de binecuvântați!

Corpul nostru funcționează atât de perfect, este atât de bine sincronizat și de multe ori știe ce are de făcut pentru a fi în cea mai bună formă. De aceea, e bine să ne ascultăm corpul.

Corpul nostru mereu ne comunică, ne atenționează ceea ce este bine și ceea ce nu este bine pentru noi. Corpul tău îți vorbește, ascultă-l, și oferă-i ceea ce are el nevoie pentru a avea grijă de noi.

Pentru că sănătatea este atât de importantă pentru noi, și pentru a fi în continuare conștienți de acest aspect, urmează o serie de articole din domeniul sănătății, starii de bine și de asemenea remedii, metode din care să ne inspirăm, pe care să le aplicăm pentru starea de sănătate, care pentru mine fac sens și doresc să le împărtășesc aici, cu tine.

Am povestit cu Abigaela Petruț de la Centrul 3h – Speranță, Sănătate și Fericire – despre acest subiect, de această dată, în mod special despre DETOXIFIERE și dorim sa impartașim informații care pot fi de folos și la îndemana fiecaruia dintre noi să le integrăm în rutina noastră de zi cu zi.

I

VINDECAREA PRIN DETOXIFIERE

Rolul detoxifierii organismului este esențial pentru ce înseamnă eficiența unui tratament aplicat în fiecare afecțiune.


Dacă toxinele, reziduurile reprezintă încărcarea naturii/organismului, acțiunea de salvare a acestuia ia numele de SOS necesar prin prezența simptomelor unei boli sau poate fi o comunicare tacită a organismului de a cere ajutor și intervenție imediată.

Când sângele se curață, iar apoi este hrănit corespunzător procesul de vindecare se automatizează, iar speranța unei vieți de calitate este reală.

Alimentele devin medicamente, iar acest fapt este punctul de start alături de alte practici folositoare (apa, exercițiul fizic, pământul, încrederea, etc) în procesul terapeutic.

Vegetalele crude în salate, sucurile, ceaiurile din plante oferă organismului alcalinitate și surse nutritive complete pentru funcționarea optimă a acestuia.

Legumele verzi sunt bogate în vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina A, acid folic și fier.

Legumele verzi sunt sărace în calorii, ceea ce le face un aliment ideal pentru pierderea în greutate și pentru gestionarea greutății.

Despre sucul de morcovi se pot evidenția proprietățile nutritive și recomandarea acestuia în varimotive pentru întreținerea sănătății. Cel mai cunoscut beneficiu al morcovului este conținutul ridicat de vitamina A, care este un aliat pentru vedere. Pe langă aceasta, morcovul este o sursa de antioxidanți, fibre și beta-caroten, substanța care îi dă culoarea specifică. De asemenea fier, vitamina C și potasiu se regăsesc în morcovi.

Grapefruitul este un fruct suculent și parfumat, cu o aromă îmbietoare. Datorită proprietăților sale benefice și valorilor nutriționale importante merită să fie valorificat acest fruct în planul alimentar zilnic.

Grapefruitul este o sursă excelentă de vitamina C și potasiu, dar conține și alte vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina A, vitamina B6, calciu și fier. Consumul regulat de grapefruit poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol, la reducerea riscului de boli de inimă și la îmbunătățirea funcției imunitare, la curățarea și detoxifierea ficatului.

Foloasele consumului de apă sunt bine cunoscute, și în legile naturii circuitul apei se evidențiază prin a lua și a da; de aceea curățarea exterioară este congruentă cu curățarea interioră.

Un detaliu foarte relevant este învățarea și respectarea legilor sănătății care se susțin și se determină una pe cealaltă.

Postul intermitent, consumul meselor regulate influentează activitatea calitativă a funcțiilor organismului. Printre exemple se cunoaște importanța concentrației de pH a Acidului Clorhidric (HCL) și acțiunea sa în descompunerea alimentelor în componente de bază și crearea unui mediu sigur pentru realizarea digestiei, de aceea mâncatul între mese și consumul de apă o dată cu ingerarea alimentelor determină diluarea concentrației de Acid Clorhidric și implicit apariția multor afecțiuni.

Mișcarea regulată după fiecare masă este de asemenea, un aliat pentru favorizarea unei digestii corecte.

Descrierea succintă a informațiilor medicale reprezintă o stârnire pentru accesarea și parcurgerea unui studiu mai amplu și coerent pentru ceea ce înseamnă responsabilizarea umană în favoarea sănătății și stării de bine.

 

 Cu drag,

Oana

WRITE A COMMENT