Povestea Victorion începe odată cu povestea lui Victor Ion.

A fost o zi în care s-a trezit cu un copil mic în braţe şi singură. În momentul acela a decis că trebuie să facă ceva schimbări, nu mai exista viata sa, era viaţa lor, iar viaţa acelui pui de om era mai importantă decât orice pentru ea. Copilul său nu trebuia să simtă lipsurile sale, aşa că şi-a dat frâu liber schimbărilor, cu oarece frică pentru că se aventurase pe un tărâm necunoscut.

Anda Manescu a lucrat o viaţă în contablitate la privat şi la stat, cuminte în spatele unui birou mic. O meserie care nu i-a plăcut niciodată şi care nu i-a adus nici o împlinire. Pasiunea sa, moştenită de la bunica ei a fost şi este arta brodatului. A crescut cu ea în suflet şi în jurul său. Asta şi-a dorit să facă de mic copil, când bunica ei o legăna şi cosea. Dar viaţa a împins- o  pe alt drum. Viaţa a forţat- o  să urmeze standardul societăţii.

Forţată de sarcină şi de greutăţi s-a mutat la Breaza în casa părinteasca. Aici în timpul sarcinii a redescoperit liniştea adusă de cusătură. Curajul pentru începerea unei afaceri şi a merge contra bârfelor i le-a dat părinţii ei. A pornit la drum cu puţini bani şi inima strânsă. Era un domeniu nou, un drum neumblat, un segment de piaţă care abia începea să se trezească şi o nouă viaţă care depindea doar de ea. Ştia că la Bucureşti  nu se mai putea întoarce, aşa că trebuia să facă tot posibilul ca afacerea să meargă la Breaza.

Magazinul Victorion Luxury Fashion Breaza s-a deschis în ziua în care Victor Ion a împlinit un anişor.  A crescut pas cu pas, cu multă muncă şi multe vise împlinite. A început cu o mică mercerie, apoi a deschis producţia de ii tradiţionale, muncind din greu pentru respectarea modelelor vechi şi aflarea simbolurilor pierdute. Broderia este un domeniu vast şi înaintează în acest domeniu  pas cu pas, minunându- se de frumuseţile născute din muncă şi dragoste.

În prezent lucrează pe două fronturi, pe de-o parte păstrează modelele autentice, scrie despre ele, le descoperă înţelesurile uitate şi le promovează în toată lumea, pe de altă parte inovează. Produce haine cu broderie artistică.

„Sunt splendori de a căror frumuseţe nu o să mă satur niciodată.” – ne spune Anda Manescu.

20150815_153927________________20150815_154214

Iile sunt cusute panza topita, care cu puţin ajutor reuşeşte să le reproducă ţesătura veche, pânza cum era pe vremea bunicii, din bumbac natural, subţire şi răcoroasă, elegantă şi cochetă.  Iar un plus de broderie dă unicitate şi eleganţă.

Firma Victorion produce ii tradiţionale, rochii, rochii de mireasă, cămăşi bărbăteşti şi cămăşi de ginere, costume de botez, rochiţe şi fustiţe. Lucrează atât pe pânză topită din bumbac cât şi mătase. Pe lângă acestea are şi fote ţesute la război, fuste, rochii şi bluze croştetate şi bijuterii în ton lucrate manual.

Magazinul de prezentare Victorion se află în oraşul Breaza, Str. Republicii, nr 76, Prahova. Dar vă aşteptă cu drag să îl vizitaţi şi online www.iibreaza.ro , sau pe Fb: Ii Breaza.

                                                 CLucian_254_fdr

 

P.S. Anda Manescu este şi participanta primei ediţii a FESTIVALULUI DESIGNERILOR DIN ROMÂNIA by Daniela Sala, care a avut loc la Romexpo Bucuresti pe data de 28 mai 2015.

 

Vă pup,

Oana

WRITE A COMMENT