Avem în inima noastră un spaţiu interior care este mai extins decât cosmosul.

Ştiai că inima, deşi este un organ atât de mic, ea face o muncă extraordinară, bătând aproape de 100.000 de ori pe zi? Inima cântăreşte aproape jumătate de kilogram, este cam de mărimea pumnului unui adult şi este dotată cu o mare inteligenţă care trimite semnale spre creier şi spre alte organe – iar conştientizarea acesteia este de fapt – intuiţia?

Casa noastră este acolo unde ne este inima şi unde ne simţim bineveniţi. Când suntem în inimă, suntem acasă  şi când începem să devenim conştienţi de inima noastră fizică, ajungem să devenim din ce în ce mai conştienţi de inima duhovnicească şi de iubirea adevărată.

Să ne adunăm mintea şi să o coborâm în trup, mai exact – în inimă. Acolo unde simţim iubirea, bucuria dar şi alte emoţii. Inima fizică este o bucată de muşchi, dar nu muşchiul este cel care simte, ci sufletul. Inima slujeşte ca un instrument pentru aceste sentimente, aşa cum creierul slujeşte ca un instrument pentru minte.

Cred că, ar fi interesant dacă am încerca mai mult să ne liniştim, să ascultăm mai mult (să avem urechi de auzit) pentru a putea percepe bătăile inimii şi a ne acorda urechile pentru a auzi sunetele frumuseţii şi ale iubirii.

Tu când ţi-ai ascultat ultima oară bătile inimii tale sau bătăile inimii persoanei iubite?

Cu drag,

Oana

 

Foto: Roland Kiss

WRITE A COMMENT